Werkplaats

  • Zijdepark 8A
  • 2935 LB Ouderkerk aan den IJssel
  • 0180-683811

Openingstijden:
Ma. t/m Vrij: 10.00-12.30 uur & 13.00-18.00 uur
Za: 10.00-12.30 uur & 13.00-17.00 uur

Neem contact op

Onze merken

BMW

BMW is door de jaren uitgegroeid tot één van onze grootste merken waardoor er heel veel ervaring is opgebouwd. BMW-rijders blijken in het algemeen zeer merktrouw te zijn, bovengemiddeld veel kilometers te maken en bereid hun motor tot op hoge kilometerstanden te laten onderhouden en/of repareren. Het aantal BMW’s onder onze klanten wordt dus steeds groter.
http://www.bmw-motorrad.nl/nl/nl/index.html

Harley-Davidson

Eén van de kleinere Giga-Twin merken hoewel de naam anders zou doen vermoeden. Heeft bij veel mensen ten onrechte nog steeds het imago van meer sleutelen dan rijden en niet oliedicht te zijn.  Wij werken alleen aan de types met Evo blokken en later.
De afgelopen 2 jaar is het percentage “specials” sterk toegenomen.
http://www.harley-davidson.com/content/h-d/nl_NL/home.html

Honda

Tot zo’n 10 jaar geleden was Honda ons grootste merk. Daarna is dat langzaam maar zeker afgebouwd. Dat klopt ook wel met de landelijke marktontwikkeling. Erg goed vertegenwoordigd in de 80-er jaren club, denk aan alle oudere types Shadow die nog rondrijden. Vooral veroorzaakt door het feit dat er in die tijd nog hele goede materialen en afwerking werd gebruikt.
http://www.honda.nl/motorcycles.html

Kawasaki

Kawasaki is bij Giga-Twin altijd het kleinste Japanse merk geweest. Vooral de wat oudere       modellen deden de “Kawasaki Heavy Industries” naamtoevoeging eer aan omdat ze vooral motorisch erg rauw konden zijn zonder dat dat overigens leidde tot grote problemen. Heeft de laatste 10 á 15 jaar een enorme inhaalslag gemaakt wat dat betreft.
http://www.kawasaki.nl/nl/products

Moto Guzzi

Het kleinste merk bij Giga-Twin. Heeft plekje in ons hart veroverd sinds ik met een California III naar een Guzzi meeting in Mandello del Lario ben geweest. Vraagt wat gewenning qua omgangsvormen en vooral goed extern onderhoud aangezien je qua gebruikte afwerkingsmaterialen zou denken dat ze in Frankrijk gemaakt worden. Rijden desalniettemin super.
http://www.motoguzzi.nl/motoguzzi/NL/nl/home.html

Suzuki

Al jaren de goedkoopste Japanner in aanschaf. Dat kan helaas niet gezegd worden over de originele onderdelen. Is verreweg de makkelijkste Japanner om aan te werken en daar worden wij dan weer blij van. Is met de Intruders en GSX600F serie nog steeds ruim aanwezig in het oudere segment.
https://www.suzuki.nl/motoren

Triumph

Eigenzinnige Engelsen die met name in het streetfighter segment al jaren toonaangevend zijn. Het merk waarbij misschien de algemene technische evolutie wel het duidelijkst waarneembaar is. Trouwe fan sinds ik in 1996 mijn eerste Triumph  “motor van de zaak” kreeg. 
http://www.triumphmotorcycles.nl/

Yamaha

Al een paar jaar de best verkopende Japanse fabrikant, m.i. omdat ze een goed en breed aansprekend programma hebben. Loopt qua prijs in de pas met Honda en Kawasaki maar is ruim de goedkoopste in onderdeelprijzen.
Heb zelf een zwakke plek voor  jaren zeventig modellen, m.n. de XS650 en de TX750.
http://www.yamaha-motor.eu/nl/index.aspx


Olieën en smeermiddelen


Motul
Eén van de oudste smeermiddelenproducenten, vermaard om innovatie en kwaliteit en dat heeft zich de afgelopen 15 jaar ook ruimschoots bewezen bij Giga-Twin. Wij gebruiken (bijna) exclusief motorolie, koelvloeistof, remvloeistof, transmissieolie, voorvorkolie en niet te vergeten kettingspray  van dit Franse merk.
https://www.motul.com/nl/nl/motul_locally

Motorex
Deze Zwitsers hebben het voor elkaar gebokst een olie te ontwikkelen die het veelvoorkomende olieverbruik bij veel  BMW modellen in belangrijke mate vermindert en dat vinden wij fijn ! Deze olie wordt voor die motoren dus als regel gebruikt. Wij hebben ook het speciale type rem- en koppelingsvloeistof die in latere BMW’s nodig is.
http://www.motorexoil.nl/

Tunap
Duits chemieconcern met een enorm breed assortiment van middelen voor  automotive en industrie. Wij gebruiken daarvan met name het deel voor het onderhoud van het brandstofsysteem in de breedste zin des woords. Verder ook allerhande smeer- en onderhouds sprays. Zeer groene bedrijfsfilosofie en dat spreekt ons aan.
http://nl.tunap.com/

Forté
In motorland vooral bekend om z’n uitstekende brandstofsysteemreinigers en dat is dus ook wat wij, samen met een paar andere producten, gebruiken.
http://www.forte-benelux.com/NL/Home.html

 

Banden


Continental  
Wij zijn al een aantal jaar “preferred dealer” voor deze uitstekende Duitse motorfietsbanden. Met name de RoadAttack 2 Evo serie en de TrailAttack serie kunnen lachend de kompetitie met willekeurig wel merk aan. Altijd in alle gangbare maten op voorraad.
http://www.conti.nl/motor/

Metzeler  
Nog zo’n merk waar we dol op zijn. Soms prijzig maar altijd goed. Vooral onder nieuwere BMW’s altijd een solide keuze.
https://www.metzeler.com/site/com/

Michelin  
Frans merk dat geen nadere introductie behoeft. Met name de uitstekende Pilot Road en de Pilot Activ serie wordt zeer regelmatig gemonteerd.
http://motorfiets.michelin.nl/

 

Aandrijving


Afam  + DC chains

Franse fabrikant die al jaren meer dan uitstekende tandwielen maakt. Levert als één van de weinigen ook voortandwielen met rubber dempingsring zoals dat op eerste montage tandwielen gebruikelijk is. Deze tandwielen worden hier meestal in combinatie met een ketting van het merk DC-chains gemonteerd. Deze kits zijn helemaal naar eigen voorkeur te configureren.
http://www.dc-afam.be/html/nl/producten/transmissie-afam.html 

DID

Van deze Japanse kettingen hebben we er in de loop der jaren al talloze gemonteerd. Eén van de topmerken.
http://www.didchain.com/
 

Sunstar

Sunstar maakt absoluut één van de beste motorfietstandwielen. In veel gevallen ook in aluminium te leveren. Wordt veel als eerste montage en als OEM vervanging gebruikt op Japanse motoren en op Triumph. Is helaas door matige voorraadstatus soms lastig leverbaar.
http://www.sunstar-mc.com/

 

Remmen

Brembo

Let maar eens op hoe vaak je in de racerij de naam Brembo tegenkomt. Dat is natuurlijk niet helemaal voor niets en daarom monteren wij sinds kort ook regelmatig deze Italiaanse remblokken. Ze hebben ook een redelijk breed vervangingsremschijven programma. Voor de racers onder ons en de specialbouwers levert Brembo ook prachtige remklauwen.
http://www.brembo.com/en/bike

Carbone Lorraine  
Alweer een Franse fabrikant. Deze maakt uitstekende remblokken waarvan we er al heel veel tot volle tevredenheid hebben gemonteerd. Een leuk detail is dat zij indertijd ook de blokken maakten  voor de Concorde.
www.cl-brakes.com

Nissin

Nissin is van oudsher één van de bekendste namen op het gebied van remmerij uit Japan. O.a. ook Harley en Triumph gebruiken veel Nissin.  Ze leveren ook behoorlijk wat vervangingsdelen voor de klauwen en pompen.
http://www.nissinkogyo.co.jp/en/product/2tyre/